Logo

Social fb
Social twi
Social youtube
Social insta

 

Logo.png
Social fb
Social twi
Social youtube
Social insta

 

Щаслива дитина: Що робить її щасливою?

Сучасна дитина... яка вона? Що робить її щасливою? Чи встигаємо ми, батьки, насолодитися спілкуванням з дитиною, награтися з нею, набутися, "нарадітися" і ще багато "на"? Як часто фантазуємо разом з дитиною, сміємося, підтримуємо її ідеї та, здавалось би, шалені починання?

Сучасній людині, а тим більше дитині зараз, як ніколи, потрібна емоційна підтримка, емпатія. Ви ж помітили, яким швидкоплинним та насиченим є сьогодення? Як іноді важко дорослим усе встигнути, впоратися зі своїми обов'язками, зробити все правильно... А що ж тоді говорити про дитину? Від якої завжди хтось щось вимагає. Вимагає гарно вчитися, слухатися, робити так, як говорять інші, говорити так, як хочуть почути інші, відповідати критеріям, встановленими дорослими. То що, це все не важливо? - запитаєте ви. Важливо. Для когось.

Але, як часто ви замислюєтесь над тим,  що є важливим для вашої дитини, що робить її щасливою саме зараз, у цю життєву мить? Знайти відповідь на це запитання є непростим завданням для нас, сучасних батьків. Адже кожен із нас хоче бачити свою дитину  найкращою, найрозумнішою, найуспішнішою, най...най... Але я впевнена, що найбільше всі ми хочемо, щоб наша дитина була найщасливішою.

І одразу постає запитання: а яка дитина найщасливіша? Ось у цьому і полягає місія кожного з нас, знайти рецепт щастя для своєї дитини. Але, думаю ви погодитесь, що будь-яка дитина щаслива, коли її цінують, люблять, і просто кажуть, що вона найкраща. Не вимагайте від дитини того, що їй важко зробити, не сваріть за погані бали в школі чи те, що вона робить щось трохи інакше, ніж хтось інший. Підтримуйте свою дитину,  не фокусуйте постійно увагу на негараздах, розвивайте  її емоційний інтелект! На жаль, дуже часто діти, які гарно вчилися у школі, так і не змогли повністю реалізувати себе в житті. У них є знання, але немає впевненості у собі, вони постійно вагаються, бояться чогось або когось. Можливо, від них вимагали гарно вчитися, вони вчилися для батьків, або хтось хотів реалізувати в них те, чого не досяг колись сам. А задоволення від навчання не було. Тому сьогодні важливим є не стільки знання, а вміння правильно їх застосувати. А зробити це можливо, якщо ти впевнений у собі та вмієш вправно поєднувати знання та свої емоції. Емоційно розвиненою дитина може бути, якщо на неї не тиснуть, не порівнюють з кимось іншим, не втискають у тенета, а дають можливість розвиватися,  отримувати насолоду від мисленнєвих процесів,  спілкування, читання тощо. Для повного розкриття своїх талантів потрібно не тільки вміти застосовувати знання, але володіти своїми емоціями.

Не думайте, що я закликаю вас "забити" на навчання ваших дітей. Зовсім ні! Дозвольте дитині бути щасливою у процесі думання, читання та спілкування! Повірте, це дійсно цікаво і ніхто не буде сварити, що щось зроблено не так. Як переконатися в цьому? Дуже просто! Приходьте до нас і побачите все на власні очі).